GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03990

„Üzemcsarnok és technológiai fejlesztés a Kapos Galván Kft.-nél”

A KAPOS GALVÁN Termelő és Szolgáltató Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül támogatási rendszeréhez benyújtott GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03990 azonosítószámú támogatási kérelmét a Pénzügyminisztérium, mint Támogató 209,23 millió Ft összegű, feltételesen vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte, 70%-os támogatási intenzitás mellett. Az európai uniós támogatás segítségével megvalósult a jelenlegi telephelyen bruttó 300 m2 területű csarnok építése és új technológiával való felszerelése.


A fejlesztés célja, hogy a vállalkozás jobban alkalmazkodjon a fejlődő vevői elvárásokhoz és környezetvédelmi előírásokhoz, továbbá a dolgozók egészségvédelmét is figyelembe veszi. A vállalkozás további dinamikus fejlődéséhez, versenyképességéhez és további növekedéséhez szükséges volt a 7400 Kaposvár, Jutai út 50. szám alatti 5755/18 hrsz-ú telephelyen bruttó 300 m2 területű csarnok építése és új technológiával való felszerelése.


Az új csarnok mérte lehetővé teszi, hogy a gyártási tevékenységek célszerű sorba rendezésével hatékonyabbá váljon a működés, nagyobb helyet biztosít a biztonságos munkavégzéshez, és automatizálható az eddig kézzel végzett anyagmozgatás. A csarnokba telepített új technológia biztosítja, hogy a gyártási folyamat során pontosan szabályozottak, folyamatosan ellenőrzöttek és biztonságosak legyenek a körülmények.


A vállalati folyamatok hatékonyságának javítása, ezáltal a vállalkozás jövedelemtermelő képességének növekedése érdekében az IT beruházás során beszerzésre és telepítésre került egy nyolc modulból álló, felhő technológiát használó, elsősorban a vállalkozás adminisztratív tevékenységeit támogató vállalatirányítási rendszer. Ez a fejlesztés a termeléshez kapcsolódóan sokkal pontosabban határozza meg a költségeket és segíti a pontosabb árajánlatok elkészítését, ezáltal felgyorsul a vevők döntéshozatali ideje, így növekszik a vállalkozás jövedelmezősége.


A galvanizálás során használt technológia nagyon magas elektromos energia igényű. Ennek kiváltása teljes egészében megújuló energiával nem lehetséges, de a telepített napelem rendszer 15-20%-ban hozzá járul a technológiai energiaigények kielégítéséhez, ezzel környezetbarát módon csökkenthetőek az energia költségek.


A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

A projekt befejezési dátuma: 2024.04.19.